För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.
SvaraRaderatack för tipset om magnus B. håller med dig, han är skitrolig.
SvaraRaderapåskkramar från den lilla rosa kaninen
MYSIGT ATT HÖRA DIN RÖST IDAG. SKA MED DICK OCH HANDLA IMORGON SKÄRTORSDAG.SEN SKA VI FÅ MERA SNÖ , SÅ DET BLIR NOG EN LÅÅÅÅNG LÅNGFREDAG. KRAM.
SvaraRaderaSnart kan vi sitta på verandan (eller i trädgården!) och prata bort halva natten... Eller varför inte ligga i poolen med en kall dricka och flyta under stjärnorna. Krama lillebror från mig!
SvaraRaderaOch krama minikaninen en hel massa...