Okey. Jag fattar inte alltid hur datorer fungerar. Nu skrev jag ett inlägg som skulle hamna här, längst upp, men det hamnade ett par steg ned. Ville bara förklara vad Fredagstemat är, men ni får skrolla ner en bit.
Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jag blir så glad av att läsa din blogg. När det dessutom är bilder blir jag ännu gladare. Och när miljö och personer är bekant för mig så då... Glad glad blir jagdå! Kraaaaamar
SvaraRaderaHej. Det är lördag kväll och vi ärhemma efter en biltur. Hällande regn som äntligen har upphört. Antar att du jobbar eller sover. Vi hörs. Kraaamar
SvaraRadera