Upp och ned, ned och upp... Fick gå hem från jobbet för att jag mådde illa och det var självförvållat. Tog av misstag dubbel dos järntabletter och fick i mig 700 mg på en gång (tillsammans med 20 andra piller) och det var ju inte så smart. Gick hem och sov i fyra timmar. Och nu är det kväll och jag mår mycket bättre, men nu är jag ju inte så sömnig så att det stör. Ska packa allt inflr tripp ner till kusinen med alla barnen. Vi åker direkt efter jobbet. Semester!
Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Kommentarer
Skicka en kommentar