För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jaså ni har fått vårat regn, för nu får vi sol minst två dagar, men det är kyligt. Skönt att det verkar tätt i ditt sovrum Jag antar att du jobbar kväll. Hör av dig när du kan. Kraaaaaaaaaaaamar, också från Strömstad.
SvaraRaderaJag trodde det var flaggor här;-)
SvaraRaderaNu har jag lagt upp alla bilder ur den första högen som jag scannat in. Dags att skaffa Flickr-konton och börja identifiera de hittills uppladdade! Inklusive platser och gärna ungefärliga årtal, förstås.
SvaraRadera:-)
Allt hittills bör vara Strömstadsrelaterat!