Idiiter


Att folk aldrig lär sig. Nu är Centrum mot Rasism, ni vet dom där som inte tyckte att glass fick heta vad som helst, ute och cyklar igen. Centrumet anser att Kolmården är rasistiska eftersom ett gäng massajer från Kenya dansar och bertättar om sin värld. De är professionella djurvårdare och befinner sig i Sverige för att marknadsföra sitt land och nationalparken Masai Mara.

En av massajerna, Daniel Ole Leuka, har också reagerat mot påståenden om rasism. - Vi gör PR för vårt land, får bra betalt och upplever inte att vi jämstlls med vilda djur, säger han i en intervju med SVT.

Konstigt. Det skulle behövas stora artiklar i Aftonbladet för att någon, typ SVT, skulle fråga de berörda. Varför är det alltid någon vit männsika med makt som uttalar sig å de förtrycktas vägnar? Har vi inte kommit längre? Undrar om Daniel känner sig som ett djur nu, när svenska riksdagsledamöter och stora uppslag i media pratar om honom och hans polare som... djur. Något att tänka på, vi som är så himla civiliserade och utvecklade. Inte alls som hottentotterna i svarta Afrika. Eller?

För övrigt vill jag bara säga att jag alltid kallat massajer för det Röda Folket. När jag var liten och såg bilder så var deras kläder så vackert röda.

Det fanns ett blått folk också i min barndom, minns att de var nomader någonstans i norra Afrika, men jag har glömt vad de kallas. Minns att de beskrevs som ett matriarkat, kvinnorna bestämde det mesta. Vackert blå. Jag ville alltid åka dit. Folket är Tuareger, tack Gud för att du skapade Google. Männen bär slöja, inte kvinnorna.

De kallar sig också Imashaghen (de fria).
Vackert namn på ett vackert folk.

Kommentarer

  1. mannen underställd kvinnan, ett traditionellt samhällsideal som borde ha spridits från tuaregerna, de fria folket, ut över världen.

    En utopi, men inte omöjlig. Och så långt bättre, än alla möjliga alternativ.

    http://stevelando.blogspot.com/2009/02/kvinnans-gudinneskap.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad