Små flickor och konstiga män

JonBenet hade föräldrar som tyckte det var helt ok att visa upp sin lilla dotter sminkad och uppklädd som en vuxen kvinna. Det är en stor marknad i det här landet för skönhetshysteri och småtävlingar där flickor som borde leka med andra barn, istället tvingas ställa upp i miss-tävlingar hittan och dittan. JonBenet var söt, drillad och framgångsrik i just den branschen och hennes mamma och pappa var jättestolta. Det slutade med att lilla JonBenet var mördad och föräldrarna misstänkta för att ha dödat henne. Mamman dog för ett litet tag sedan och strax efter det griper polisen en misstänkt för dotterns mord. En lärare, som säger att han älskade JonBenet men att hon olyckligtvis dog när han hade sex med henne. Hon var sex år! Hur fungerar folk? Han kanske inte ens är skyldig. Hur som helst får han sitta i första klass från Thailand och dricka champagne på väg tillbaks till USA och uppmärksamhet har han fått så det räcker och blir över för en sann narcissist.

Måndag har det hunnit bli och dagjobb både lördag och söndag gick bra, Regan var med hem efter jobbet i lördags. Vi satt bara och pratade, beställde kinamat och tog det lugnt. Igår, söndag, skulle jag vara så himla duktig och gå direkt efter jobbett till mosters hus för att göra lönerna till alla som jobbar i baren. Moster är ju vid stranden och det är meningen att jag ska sköta om en massa. Låste dörren efter mig som en duktig flicka, gick in, greppade vattenkannan och glåste upp dörren till altanen på baksidan för att vattna alla hundra blommor där. Vattnar, solen skiner, det är en ljuvlig sommarkväll och jag kikar ner på poolen och funderar på att ta mig ett dopp. Det blåser ljumna vindar och en dessa tar tag i dörren och pang. Dörren flyger igen och jag är utelåst från huset med nycklar och tusentals dollar på köksbordet. Panik. Kan ju inte gärna ställa mig och skrika efter någon främling på gatan och be dem bryta sig in.

Tur i oturen, grannen Rose stod i sitt kök och gjorde sallad så hon hörde mina ickediskreta rop på hjälp. Hennes man Jim var en hjälte och försökte sig på att klättra över det höga staketet in på mosters bakgård och med ett gammalt kreditkort försöka öppna källardörren. Gick inte. Deadbolt lock. Mer panik. Hade i alla fall ciggen i byxfickan så jag kunde röka. Fick Rose att ringa till baren som ringde Kim och hurra, hon hade extranyckel. Hon skrattade gott när hon kom och låste upp för mig. Tog med alla pengar och papper och gick ner till baren igen. Satte mig i prepp-köket med Robyn och gjorde lönerna där. Blidde inget dopp i poolen.

Idag har jag inte gjort ett dugg vettigt och snart ska jag gå ner och jobba igen. Helt kvällspass, det första på länge. Men Robyn stannar och stänger med mig, kan fortfarande inte göra allt med min Darth Vader-hand. Som skura golv eller lyfta stekbord. Känner för att se en bra skräckfilm i natt när jag kommer hem. Det var ett tag sedan.

Kommentarer

  1. okej, jag fattar inte riktigt var det hennes lärare som hade sex med henne och hon dog :S ?!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad