För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Det är inte rättvist. Jag har bara tråkiga TV program att se på så därför blir jag sittande vid datorn och kollar alla nyhetssidor jag kan hitta. Har varit på posten idag så nu får vi bara hoppas. Njut av solen och värmen för det varar visst inte så länge efter vad jag sett.
SvaraRaderaHar du målat färdigt ? Eller har du bara njutit i värmen ? Tittat lite på en konstig Burt Lancaster fim. Eller så har jag problem med att koncentrera mig. Han ska simma hem ,pool by pool across the country. Underligt. Jag ger upp att ens försöka förstå. Det blir godnatt istället. Ska träffa sonen i morgon. Kram och godnatt.
SvaraRadera