För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Har du fått ngn. reaktion på behandl .? Det är bra med lite nytt blod.eller hur ? Bra att dom har koll på allt. Ingen vår värme här ännu , men körsbärsträdet lyser lite rosa i alla fall och Kaprifolen är grön. Så det går framåt. Nu är det intressantare vad vädret blir hos er framöver. Hoppas värmen och jag följs åt. Nu längtar jag. Kram
SvaraRaderaGooglade om din nya med. Blev lite orolig beträffande dina med som du redan har. Litar dock på att du lämnat all info om det. Jag köpte några penseer ida. Kunde inte hålla mig. Men jag planterar inget mer förrän jag är tillbaka i juni. Än en gång ,vill ha lite värme. kram
SvaraRaderaLika jobbigt lördag kväll ? Regn idag, men en liten Rödhake besökte oss på uteplatsen .Den är ju en flyttfågel och ger löfte om vår. Alltid något. Vi hörs . Kram
SvaraRadera